Haber

1945 Belediye Derincespor-Hacettepe maçından sonra

Oyuncuların kulüpten ayrıldığı TFF 3. Lig gruplarından Belediye Derincespor’da takımı sahaya çıkaran Kocaelispor’un unutulmaz isimleri Hamza Keyifli ve Murat Soner Başak federasyona başvurdu ve teknik heyet görevi bıraktı. , maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İki maçlık görev tanımı verilen Hamza Keyifli, “Altını çizmek istiyorum; bugünkü galibiyete en az katkı sağlayan biziz. O kadar iyi mücadele ettiler ki, bize bu seviyede bir takım bıraktılar.” .Geldiğimiz kısa sürede oyunculara koçluk yapmadık, sadece ağabeylik yaptık.” .

TFF 3. Lig 1. Lig ekiplerinden Belediye Derincespor, 3 futbolcu alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle; Kadir Torbacı, Ramazan Özkabak ve Tufan Deniz Gelen kulüpten ayrıldı. 14 futbolcu alacakları nedeniyle TFF’nin kapısını çaldı. Hafta içi teknik direktör İsmail Cem Cambaz ve ekibi kulübe veda etti. Maddi düşüncelerden dolayı oyuncularına maaş ödeyemeyen ve Kocaelispor’un pilot takımı olmanın belirsizliği nedeniyle çalkantılı günler geçiren Belediye Derincespor sahasında Hacettepe 1945. Spor Kulübüne ev sahipliği yaptı. Takımı al; Kocaelispor’un unutulmaz kaptanlarından Hamza Keyifli ve futbol kariyerini Belediye Derincespor’da sonlandıran ve geçtiğimiz günlerde U-15 takımının başında bulunan Kocaelispor’un efsane oyuncularından Murat Soner Başak.

Kocaelispor’un unutulmazları Derince’nin başında

Uğurcan Bekçi ve Mehmet Tosun’un sakatlığı nedeniyle forma giyemediği sarı-lacivertli ekip, karşılaşmayı Uğurcan İkikardeş ve Furkan Gedik’in golleriyle 2-1 kazandı. Çalkantılı günler geçiren ekibin aldığı kritik galibiyetin ardından ilk kez profesyonel bir maçta sahaya çıkan Hamza Mutlu ve yardımcısı Murat Soner Başak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mutlu, “Kulübün durumunu biliyorsunuz. Maddi sıkıntılar vardı. Oyuncu sayısında eksiğimiz vardı. Sayı olarak eksiğimiz vardı. Şile maçından sonra 3 arkadaşımız ayrıldı. Uğurcan Bekçi sakatlandı. Mecbur kalmasa Mehmet Tosun’u kullanmazdık, sakattı. Bu kurallar çerçevesinde oynanan maçın ilk yarısı ayrı bir bölümdü.” Acı çektiğimiz, oyun verdiğimiz anlar oldu. İkinci yarıda sezon başından beri ne yaptılarsa yaptılar” dedi.

“Fedakarlık yapılacaksa bizim için değil, kendileri ve takım arkadaşları için yapsınlar dedik.”

Maç öncesi takımı motive edecek bir konuşma yaptıklarını ifade eden Hamza Mutlu, “Oyuncular maç öncesi fedakarlık yapacaklarsa bizim için değil, kendileri ve takım arkadaşları için yapsınlar dedik. 2 gündür buradayız.” Avantajımız vardı çünkü burada futbolu bıraktım, bazı oyuncular benim takım arkadaşım, diğerlerini de tanıyoruz. Burada ya rakip olarak oynadık ya da maçlarını izledik. Tüm bunların yanında İsmail Cem Hoca’ya ve kulüp adına teşekkür ediyoruz. İki maç için teşekkür ederiz. buraya geldik Cem Hoca çok iyi bir takım bıraktı, çok iyi antrenman yaptı. Sayısal olarak eksiğimiz olsa da oyuncuların taktik-teknik anlayışları ve disiplinleri üst seviyede. Kulüp yönetimi de birçok karakterden oluşan bir ekip oluşturdu. Aktarırken oyuncu karakterlerine de bakmışlar. Derincespor’a, Kocaeli’ye galibiyet takıma yeter inşallah” dedi.

“Galibiyete en az katkı sağlayan biziz”

Galibiyette asıl beceriye sahip olmadıklarını söyleyen Mutlu, “Bundan sonra iş ilçe ve şehrin büyüklerinin işi. Karaköprü maçımız kaldı. Altını çizmek istiyorum, emeği geçen biziz.” Bugünkü galibiyete en az; ben, Murat hocam, Ekrem hocam ve Emre hocam.Bu takımı kuran yönetim, “Bunu hazırlayan Cem hoca ve ekibi var, birlikte çalışan işçi var. Bu zorluklarla beraber bize bu seviyede bir kadro bırakana kadar çok yerinde bir çaba sarf ettiler. Geldiğimiz kısa sürede oyunculara koçluk yapmadık, sadece ağabeylik yaptık. Bizi de mahcup etmediler.”

“A takımında bize iki maçlık bir görev bildirimi verildi”

Kendilerine iki maçlık görev verildiğini kaydeden Mutlu, “Bizler U-15’in teknik sorumlularıyız. Bize görev verilen yer burası. ‘Hocam burada iki maç kalacaksınız’ dediler. misyon.’ Yapmadık, ‘En az 2 yıl çalışmak istiyorum’ dedim. Ben çok mütevazı bir insanım. Onu tanıyanlar bilir. Alçakgönüllü olmayacağım tek şey, futbolu uygun şekilde bildiğimi düşünmem. Oyunculuktan koçluğa geçiş konusunda çok gergindim. Çünkü bugün oyuncu eksiğimiz vardı. Rakip sertti. Duygularımızda gelgitler var. Çünkü sahada sadece kendinizden sorumlusunuz.Kulübe gelince hem grupta hem de geniş bir toplulukta sorumlusunuz. Kendisinin de çok önemli bir düzenlemesi var ama buradaki düzenleme işimizi çok kolaylaştırdı” dedi.

“Sorun çözülmezse fesih hakkı 27’sinden sonra doğar”

Ayın 27’sinden sonra sorunların çözülmemesi halinde oyuncuların fesih haklarına değinen Keyifli, “Derindeyim, görüyoruz. Bu oyuncu setinin avantajları olduğunu biliyorduk, söyledik. 8-” Geçen seneden beri 9 oyuncu oynuyor.Bunların hepsine inanan ve ortada tutan bir yapı var.Cem hocanın grubu nezih.Antrenörlük yaptı.Kurulan takımda 3-4 yıldır birlikte oynayanlar var. .Olumlu anlamda kemikleşmiş bir yapı vardı.Katkılarını çok gördük ama kulübün durumu belli.Belirsiz bir süreç var.En iyisini belediye Derincespor yönetimi bilir.Umarım bir orta yol bulunur. .Kendimizi bir kenara koyuyorum.Buradaki oyuncuların çok önemli bir emeği var.En azından oyuncuların emeğinin karşılığını veriyorlar.14 oyuncuyu federasyona vermişler.Süreç 19.00’a kadar çözülürse çok kişinin ayrılmak isteyeceğini düşünmüyorum. Ancak çözülmezse teşhir etme hakları vardır. 27’sinden sonra kesin. Hepsinin ailesi, çocukları, eşleri, anne babaları var. Oyuncuların haklarına çok fazla giremiyoruz” dedi.

“Kocaelispor değil Derincespor. Çünkü burada daha çok isteniyordum”

Kocaelispor yerine neden Derincespor’u tercih ettiğini anlatan Hamza Mutlu, “Belediye Derincespor’da futbolcu olarak geçirdiğim dönemde çok önemli maçlar oynadım ve katkı vermedim. Bıraktım bari U- diye bir karakter koydum. 15 sorumluluk teklifi geldi.Yani bazen performans gösteremeseniz de karakteriniz ve duruşunuzla iz bırakabilirsiniz.Ben kendi antrenörlük hayatıma şöyle baktım;Altyapıda en az 2 yıl çalışma hedefi koydum. ‘Neden burada Kocaelispor yok?’ Çok sordular.Cevabı burada daha çok istendiğim için buranın teklifini kabul edip burada başladım.3 ay U-15 antrenörlüğü, ardından A takımı.Burası biraz ihtiyaç haline geldi. 2 yıl altyapıda çalışma hedefim var. Ardından Kocaelispor’da Türkiye’den talep olursa çalışmaktan gurur ve mutluluk duyarız. Ama şu anda biraz daha hazırlanmam gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Soner Başak, “Yol arkadaşı olduk, tecrübemizi paylaştık ama temasımız yok”

Belediye Derincespor’da A takımda yardımcı antrenör olarak çıktığı iki maçlık görevlerinin ilkinde sınavı başarıyla geçen Murat Soner Başak, “İki maça ilan edilen görev vardı. Üç maç berabere kalabildik. Günler katkı olarak.Oyuncu karakteri,işçi ve yönetim özverisi var.Cem için karakterli bir takım var.Bunu kurduğu için kendisine teşekkür ederim.Bugün oyuncuların karakterleri sahaya yansıdı.Bu sorunlar Dönem devam ederken topluluklarda çok önemli sorunlar olabiliyor.Dönem devam ederken 3 arkadaşın buradan ayrılmasının sonuçları olabilir.Bugün bu tür aksiliklere rağmen başkalarının gösterdiği özveri, oyuncunun kalitesinden çok karakteriyle alakalı.Biz sadece “3 günlük bir yoldaşlık yaptık. Elimizden geldiğince deneyimlerimizi paylaştık. Başka dokunuşumuz yok. Ne toplumu, ne bizi, ne kendilerini mahcup etmediler” dedi. – KOCAELİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu